Wethouder Jurrie Nieboer onthult panelen met gedichten van Richard Nobbe, Bianca Holst en Timo Boon

Voormalig Oldambtster stadsdichter Richard Nobbe. Eigen foto

Wethouder Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt onthult zaterdag 4 februari drie nieuwe dichtpanelen in de Openluchtgalerie in de Trekvaartdreef in Winschoten. In de volksmond is de Openluchtgalerie, tussen Mecca Zoetwaren en Outfit Mode, ook wel bekend als de dichterssteeg.
Lees meer over
Streekblad

Op de nieuwe dichtpanelen staan gedichten van de voormalige Oldambtster stadsdichters Richard Nobbe en Bianca Holst, en van de die dag afscheid nemende jeugdstadsdichter Timo Boon. De dichtpanelen worden om 12.15 uur onthuld onder het toeziend oog van de huidige stadsdichter Refia Doevendans.

Voorafgaand, vanaf 10.00 uur, dragen diverse dichter eigen werken voor in Dichterscafé De Luxe in Cultuurhuis De Klinker. Berny Jansema, culturele aanjager voor Oldambt zorgt voor muzikale begeleiding. Om 12.00 uur wandelen de aanwezigen gezamenlijk naar de Openluchtgalerie voor de onthulling.

Poëzieweek

Het onthullen van de dichtpanelen sluit aan bij de Poëzieweek die van 26 januari tot en met 1 februari gehouden wordt in Nederland en Vlaanderen. De Poëzieweek start altijd op Gedichtendag.

‘Poëzie vergroot de woordenschat’

Wethouder Nieboer is verheugd over het feit dat er zoveel aandacht wordt geschonken aan poëzie: “Poëzie is erg belangrijk, het vergroot de woordenschat en het geheugen. Ook prikkelt het de fantasie en creativiteit. Een goed geschreven gedicht kan helpen om een ervaring op een geheel nieuwe manier te zien of te beleven. Ik ben dan ook blij dat we in onze dichterssteeg weer drie nieuwe panelen met gedichten mogen onthullen.”