In navolging van SchuldHulpMaatje Oldambt zijn er plannen voor oprichting van een dergelijke stichting voor Pekela en Veendam

Landelijk gezien heeft twintig procent van de huishoudens serieuze financiële problemen. In de gemeenten Veendam en Pekela zijn dat er aanzienlijk meer.

Landelijk gezien heeft twintig procent van de huishoudens serieuze financiële problemen. In de gemeenten Veendam en Pekela zijn dat er aanzienlijk meer. Foto: Pixabay

Meerdere kerken in de gemeenten Veendam en Pekela hebben het initiatief opgepakt om een stichting op te richten die kan ondersteunen bij geldzorgen en armoede. Deze stichting zal zich aansluiten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje en de werkwijze van SchuldHulpMaatje gebruiken.
Lees meer over
Veendammer
Streekblad

In buurgemeente Oldambt is SchuldHulpMaatje Oldambt al een aantal jaren actief. Inwoners van die gemeente die in financiële problemen zitten of dreigen te komen kunnen aankloppen bij deze stichting. Ingrijpen in een zo vroeg mogelijk stadium moet voorkomen dat schulden onnodig oplopen. Zogenoemde Maatjes bieden daarbij begeleiding en ondersteuning.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's