Leutje Sail in Veendam smaakt naar meer. ‘Tot aan Bareveld is er ruimte zat’

Leutje Sail in Veendam.

Leutje Sail in Veendam. Foto: Henk Drenth

Een lang gekoesterde wens van Peter Panneman - hij is in 2019 verkozen tot Veendammer van het Jaar - is in vervulling gegaan. Samen met Bogdike is namelijk het maritiem evenement Lutje Sail in zijn woonplaats gehouden.
Lees meer over
Veendammer

Vijftien boten hebben aan de kade gelegen. Verder was er van alles te doen. Zo kon het publiek onder meer genieten van de Scheepsjoagers, de Zeemansvrouwen, shantykoor Opwierde II en van het Octopus Orakel straattheater. De paardentram was aanwezig en de kinderen konden desgewenst met de piraten op de foto.

Het museumschip Familietrouw van het Veenkoloniaal Museum lag aangemeerd en de museumvrachtwagen de Pelikaan was eveneens een blikvanger. Leden van de Vaargroep Ekenstein uit Appingedam waren van de partij met een aantal radiografische modelbouwboten.

Smaakt naar meer

Panneman: „We zijn bewust met Leutje Sail begonnen om te zien hoe het loopt. Willen we groter? Ja, misschien wel. Tot aan Bareveld is er ruimte zat. Het smaakt zeker naar meer. Het water ligt er, er is een jachthaven, er is voldoende ruimte en er is horeca. Elementen voor voldoende aantrekkingskracht. De gezelligheid hebben de mensen zelf al bij zich.”