Monseigneur Bekkersschool van start met project FitGaaf!: Wat is er nodig voor een gezonde leefstijl?

Alle kinderen van de Monsigneur Bekkerschool hebben maandagmorgen een sportieve start van de ochtend doorgemaakt op het schoolplein.

Alle kinderen van de Monsigneur Bekkerschool hebben maandagmorgen een sportieve start van de ochtend doorgemaakt op het schoolplein. Eigen foto

In navolging van obs De Noorderbreedte en cbs De Kern gaan leerlingen uit groep 1 tot en met 8 van de Monsigneur Bekkerschool in Veendam drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie. Doel van het project FitGaaf! is te laten zien wat er elke dag minimaal nodig is voor een gezonde leefstijl, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan.
Lees meer over
Veendammer

Bij de start van het project, maandagmorgen op het schoolplein van de Monsigneur Bekkerschool, heeft wethouder Sport, Henk Jan Schmaal, een toelichting gegeven over het project, waarna de sportconsulenten van Veendam Beweegt alle leerlingen en ouders aan de hand van een springtouw lieten springen en dansten op de muziek.

Kalender met stickervel

Alle leerlingen ontvangen een kalender van drie weken en een stickervel. Ze kunnen stickers verdienen met gezond eten en drinken, bewegen en voldoende slaap. Op de kalender is ook een gedeelte ingericht voor een van de ouders of verzorgers. Op deze manier kunnen ouder en kind samen leren over een gezonde leefstijl. Daarbij gaat het niet om goed of fout, maar om inzicht vergroten over de eigen leefstijl.

Vooruitgang bespreken

Na de sportieve start komen de sportconsulenten in de eerste week weer op school om de vooruitgang van het stickers plakken met de leerlingen te bespreken en om aan iedere leerling twee stukken fruit uit te delen. Ook wordt dan de klassenposter besproken en beplakt met stickers. Aan het einde van de drie weken komen de sportconsulenten wederom terug in de klas om het project Fitgaaf! te bespreken en af te sluiten met een anonieme vragenlijst.

De intentie is om het project Fitgaaf! dit jaar op zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Veendam uit te voeren.