Softbalelite present op Jelly Oosting Memorial Trophy in Veendam

Gerenommeerde softbalteams binden met elkaar de strijd aan. Foto: Pixabay

Softbalsters uit heel Nederland strijden zaterdag 4 februari om de hoogste eer tijdens het toernooi om de Jelly Oosting Memorial Trophy in Veendam. De meiden van U15 spelen hun wedstrijden in de Parkstadhal en die van U18 in de Sorgvliethal.
Lees meer over
Veendammer

Het toernooi is vernoemd naar de in 2013 overleden Jelly Oosting, de moeder van softbalinternational Dinet Oosting. Laatstgenoemde is mede-initiator van dit evenement.

Stichting Softbaldino

Het toernooi is georganiseerd door Stichting Softbaldino. Deze Veendammer stichting heeft tot doel de softbalsport in alle facetten te promoten en doet dat - naast het organiseren van dit toernooi - door het geven van clinics en het uitbrengen van het softbalmagazine DINO!. Verder verzorgt productiemaatschappij Wings2, samen met Stichting Softbaldino, de in de softbalwereld bekende SoftbalDinoTV (SDTV).

SDTV zal de wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld ook streamen. Zie ook www.softbaldino.nl .

Blue Angels (Zuid-Holland/Brabant), Scimitars (Midden-Nederland) en Tex Town Tigers (Enschede) gaan met elkaar de strijd aan in de Parkstadhal; Blue Angels, Ravens (Quick/HCAW) en Scimitars (Midden-Nederland) werken hun toernooi af in de Sorgvliethal. Beide toernooien beginnen om 10.00 uur.

Softbalacademie

Blue Angels is een gerenommeerde softbalacademie. Drijvende kracht is nog steeds de grootmeester van het Nederlandse softbal André Prins. Ook Scimitars behoort tot de regionale opleidingscentra in Nederland. Verder heeft Tex Town Tigers heeft als club een naam hoog te houden als opleider van vele softbaltalenten.