Wonen in De Draverij. Rabobank maakt plaats voor 36 luxe appartementen in het centrum van Veendam

De sloop van de voormalige Rabobank in Veendam is begonnen.

De sloop van de voormalige Rabobank in Veendam is begonnen. Foto: Henk Drenth

De bouw van het gloednieuwe appartementencomplex De Draverij in het centrum van Veendam is vrijdagmiddag van start gegaan. De officiële handeling is verricht door wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam.
Lees meer over
Veendammer

Hij gaf het startsein voor de sloop van de voormalige Rabobank, die plaats gaat maken voor 36 luxe appartementen. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Medio 2024 kunnen de bewoners de verhuisdozen gaan uitpakken.

Mooi gebouw op een bijzondere plek

„Het is een mooi gebouw op een bijzondere plek”, benadrukt Schmaal. „Dit is één van de eerste grote projecten die worden uitgevoerd. In de komende jaren gaan we 150 woningen bouwen in de gemeente Veendam. We hebben dankzij de provincie jarenlang in het slop gezeten, maar we gaan nu vol gas geven.”

Voorzieningen om de hoek

Veel toekomstige bewoners wonen in Veendam of keren terug naar Veendam. Zoals een ouder echtpaar met een riet gedekte boerderij met veel grond in Grolloo. „We hebben jaren in Veendam gewoond, we zijn daar naar school gegaan, hebben daar gewerkt en daar zijn we verliefd op elkaar geworden.

We gaan straks wonen op een plekje dat vertrouwd voelt. Alles is vlakbij. De groenteboer, de supermarkt, de bibliotheek en het theater. Op deze plek met alle voorzieningen om de hoek kunnen we nog jarenlang zelfstandig functioneren. Het is alleen jammer dat BV Veendam er niet meer is.”