Zanger Everhard Sprik van jubilerende band Hot Me! verrast door run op kaarten: 'Dat het druk zou worden zat er wel in, maar dit is echt boven verwachting'

Hot Me! viert op 1 april haar 30-jarig bestaan in dorpshuis De Wending, samen met The Happy Tunes en de All Season Band. Eigen foto

De voorverkoop voor het zogenoemde No Joke Festival in dorpshuis De Wending in Zuidwending op zaterdag 1 april is nog maar een paar dagen onderweg of meer dan de helft van de beschikbare kaarten is al verkocht. Op het festival spelen de bands The Happy Tunes, de All Season Band en Hot Me! dat haar 30-jarig bestaan viert.
Lees meer over
Veendammer

„Dat het druk zou worden zat er wel in. The Happy Tunes, met in de gelederen podiumbeest Gina de Boer, is - zeker in Oost-Groningen - een publiekstrekker en Hot Me! heeft in de regio ook een grote aanhang. Maar dit is echt boven verwachting”, zegt Everhard Sprik. „Verder spelen er in de All Season Band ook jongens uit de omgeving van Zuidwending, en dat trekt altijd publiek.”

De geschiedenis van Hot Me!, de band van Sprik, gaat terug naar 1993. „We hadden op Zuidwending een vast clubje van vijf jongens, allen muzikanten, die het plan hadden opgevat om zo nu en dan een band op te laten treden in het plaatselijke dorpshuis. Van die vijf spelen de gebroeders Tom en Koos Feiken en ikzelf in Hot Me!, Marcel van Mook speelt bij The Happy Tunes en Peter Borchers bij All Season Band.

Twee keer voor korte periode uit elkaar

Hot Me!, met in het zeer prille begin Cor Kuiper en Eric Biever in de gelederen, wordt verder gevormd door Albert Boddema, Rudolf Többen en de achtergrondzangeressen Rita Bakker en Marianne van der Velde. „We vieren ons 30-jarig bestaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we twee keer voor een korte periode uit elkaar zijn geweest”, zegt Sprik.

„De eerste jaren speelden we veel B-kanten van platen en de wat onbekendere, althans bij het brede publiek, nummers die alleen op LP’s stonden en niet als singles waren uitgebracht. We zijn toen een halfjaartje of zo gestopt en hebben het toen over een andere boeg gegooid door meer hits te spelen. Ook kreeg de podiumpresentatie meer vorm. Later, rond 2007, zijn we er een paar jaar tussenuit geweest. De rek was eruit.”

Zo’n zes, zeven keer per jaar

„Mensen bleven echter vragen naar Hot Me!, in Veendam en omstreken destijds wereldberoemd, ha, ha. Op een gegeven moment zegt Rudolf Többen: ‘Wat doen we? Wachten tot de mensen blijven schreeuwen om een reünie, of houden we die zelf?’ Dat laatste hebben we toen gedaan op het door Bé Wever georganiseerde Veenrock. Sindsdien zijn we blijven optreden, gemiddeld zo’n zes, zeven keer per jaar.”

Kenmerkend voor Hot Me! is dat de band veel nummers voorziet van een eigen ‘hete saus’. „Het nummer Runaway van Del Shannon doen we bijvoorbeeld in een Ska-uitvoering, van het nummer Major Tom pakken we die van de Duitse band Kontrollverlust, en Does Your Mother Know van Abba is steviger door het gitaarwerk.”

Kaarten

Het No Joke Festival in dorpshuis De Wending vindt plaats in twee zalen. Hot Me! en The Happy Tunes spelen in de grote zaal, de All Season Band twee keer in de kleinere zaal. Het geheel begint om 21.00 uur. Kaarten, 16 euro in de voorverkoop, zijn te verkrijgen in de shop van Eventix .