De winter lijkt er komende week aan te komen: krijgen we een witte kerst?

Foto: ANP

De winter staat voor de deur. Begin volgende week gaat de temperatuur al langzaam zakken en na woensdag wordt het echt kouder met overdag temperaturen rond het vriespunt, meldt Weer.nl. Heel lokaal kan het gaan sneeuwen. Het lijkt er ook op dat die koude periode een tijdje gaat aanhouden.

De nieuwste computermodellen laten donderdag zien dat koude lucht uit Scandinavië volgende week onze kant op komt. Dat zorgt er maandagavond al voor dat het in delen van het land gaat vriezen. In de nacht naar dinsdag kan het hier en daar tot matige vorst komen en dat zal de nachten daarna waarschijnlijk niet anders zijn.

Wit

Vanaf dinsdag ligt het kwik ook overdag rond het vriespunt. Er kan af en toe ook wat neerslag vallen. Veel zal het volgens Weer.nl niet zijn maar heel lokaal kan het wit worden. Ook tijdens de kerstdagen is het koud en komt het kwik slecht enkele graden boven nul uit.

Weer.nl denkt dat de winterse periode wel eens lang kan aanhouden. Tot het einde van het jaar lijkt er, met de weermodellen van nu, weinig te veranderen in het weerbeeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu