Martini Ziekenhuis start planbare zorg geleidelijk weer op

Martini Ziekenhuis Martini Ziekenhuis

Nu het aantal coronapatiënten in het Martini Ziekenhuis daalt, gaan zij vanaf dinsdag 28 april de planbare zorg weer opstarten. Dat gaat stapsgewijs om voldoende ruimte over te houden voor de zorg voor coronapatiënten uit het Noorden en zo nodig uit andere delen van het land.

Dit bericht is afkomstig van het Martini Ziekenhuis .

Regionaal is afgesproken dat het Martini Ziekenhuis samen met het UMCG een relatief groter aantal corona ic-patiënten behandelt en hiervoor extra capaciteit beschikbaar houdt. Een andere belangrijke reden om de reguliere zorg geleidelijk op te starten is de veiligheid van onze patiënten en medewerkers. We willen voorkomen dat het té druk wordt in het ziekenhuis.

Poliklinieken

De afgelopen periode hebben we helaas veel geplande operaties en afspraken af moeten zeggen. Spoedzorg en zorg voor patiënten met kanker kon gelukkig steeds doorgaan. Nu er minder coronapatiënten zijn, komt er meer ruimte voor andere zorg. Onze medisch specialisten bekijken zorgvuldig welke patiënten snel gezien en geholpen moeten worden. Zij krijgen als eerste bericht.

De eerste poliklinieken die daarnaast weer meer patiënten zullen ontvangen zijn de poliklinieken Dermatologie, Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie (MKA), Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) en Oogheelkunde. Deze poliklinieken zitten vlak bij ingang West. Deze ingang gaat vanaf volgende week weer open. Na volgende week starten ook andere poliklinieken stapsgewijs weer op. We blijven, waar dat kan, volop gebruik maken van de mogelijkheden voor een telefonisch - of videoconsult. Belangrijk is dat het Martini Ziekenhuis contact met u opneemt over uw afspraak. U hoeft hier niet zelf achter aan te bellen.

Functieonderzoek en operaties

Vanaf volgende week kunnen ook weer meer patiënten voor functieonderzoek naar het Martini Ziekenhuis komen. Denk hierbij aan onderzoek naar de hartfunctie of longfunctie. Daarnaast nemen we de komende periode stapsgewijs ruim 60% van onze operatiekamers weer in gebruik.

Veiligheid

Belangrijk om te weten is dat u veilig bent als u een afspraak in het ziekenhuis heeft. Daar zorgen wij voor. Hoe doen we dat? We namen eerder al maatregelen om lichamelijk contact zoveel mogelijk te beperken, denk aan het niet meer schudden van handen. Ook de toegangscontrole bij alle ingangen blijft. Nu er weer meer mensen naar het ziekenhuis kunnen komen, hebben we daarbij aangepaste looproutes. Ook zijn onze wachtkamers anders ingericht dan u gewend bent. Zo kunnen alle patiënten voldoende afstand tot elkaar houden. Daarnaast stellen wij u bij het maken van de afspraak al een aantal vragen over uw gezondheid.

Meer informatie voor patienten en bezoekers vindt u op deze pagina .

Nieuws

Meest gelezen

menu